En av mina hjältar

En av mina hjältar

with Inga kommentarer

En svullnad uppstod i fredags på Pinero 6 h efter vårt pass, på höger kota och upp längs senorna. Första gången utan skydd fram också förstås. Ingen hälta eller ömhet. Värme är ju svårt att känna dessa dagar då hästarnas kärl är vidöppna i benen.

Jag har kylt och minskat hage. Idag var vi på ultraljud (min ena veterinär jobbade som tur var!! Trodde hon hade semester.). Allt såg bra ut på senor, ligament och heller ingen vätskeansamling men däremot en förtjockning utsida kota som kan vara ärrvävnad efter en spark han fick på kotan för ett år sedan. Då kollades han även med ultraljud på Ultuna och de såg heller inget annat än blödning.

Ev blev en reaktion i den gamla blödningen/vävnaden. Svullnaden har nästan lagt sig idag men skritt några veckor och sedan utvärdera.

Vad skulle jag göra utan dessa två veterinärer som känner mina hästar och hur petig jag är?.

Jag vet inte hur jag ska tolka ”när det gäller dig är jag inte ett dugg orolig att du gått för fort fram eller tränat för hårt. Du har sån koll och är så försiktig.” ??? Är jag för försiktigt i mitt långsiktiga tänk?? Nåja, jag har inte bråttom, vi ska inte rida EM/VM/OS, utan vi ska ha kul ihop mina pållar å jag????.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.