Ett hästnördigt inlägg

Ett hästnördigt inlägg

with Inga kommentarer

Känner mig sådär nördig och funderande igen. Hittar inget riktigt bra svar när jag letar heller så nu vänder jag mig till andra hästnördar som kanske vet☺️. 

Jag har studerat mina tre i hagen, det brukar jag göra för det är lite som meditation. Hagen är modell större och har på vissa partier en lutning på cirka 10-20 grader vilket egentligen är ganska lite. Om jag ridit ute så skulle jag travat nedför på sådan lutning. 

MEN, och det här gäller alla tre, om de kommer travandes i hagen (utan något störmoment på ryggen) så går de ALLTID över i galopp nedför. Alltid! Och inte för att öka hastigheten, det har jag också studerat. Uppför däremot kan de trava, då väljer de galoppen om de har bråttom. Men det verkar helt enkelt som om de föredrar galoppen i nedförslut och om det beror på en bättre balans och mindre påfrestningar på frambenen eller på något annat vet jag inte. Men om jag själv  springer i nedförslut så nog fördelar jag tyngden mer bakåt annars står man ju snart på näsan! Visst, vi har bara två ben och hästen fyra men de behöver ju också skjuta sin tyngdpunkt bakåt nedför. 

Så om någon noterat något liknande eller vet något om det, skriv gärna en kommentar :). 

Livet är liksom mer spännande när man är nyfiken☺️

//Katarina 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.