Gastroskopi 

Gastroskopi 

with Inga kommentarer

Dagens veterinärbesök var med Amuletti till Nino i Borlänge för att göra gastroskopi. Titta ner i magsäcken och matstrupen med kamera helt enkelt och anledningen till det är att han är väldigt känslig i området vid sadelgjord samt sadelläget vid manken.  Och sedan har han lite andra tics för sig  ffa om han står på box som också kan tala för magsår förstår jag såhär i efterhand när jag fick mer info av Nino.

Jag hade lasthjälp och sällskap som tur var eftersom han inte är sådär himla imponerad av att åka, tusen tack Malin :). Hade tänkt ta med Lilleman som sällskap men han tänkte minsann inte stå i nån transport, in gick han men sen klättrade han på väggarna så han fick stanna hemma!

Nåväl, Amuletti har magsår i stadie  2-3 (0-4 skala) så nu ska han få behandling med protonpumpshämmare (omeprazol) och återbesök om 4 veckor. Sedan förstås gräs (helst, eftersom många magsår läker då) eller fri tillgång på grovfoder och alltid färskt vatten mm. Eller som Nino sa:  du gör redan allt rätt gällande foder och utevistelse så han får lite extra hjälp med medicin.

Sedan håller jag tummarna ☺️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.