Lastning i kylan, mål och ”dagens bästa”:)

with Inga kommentarer

Burr! Kallt (-13) och massor av kläder…Hästarna är pigga och har massor av energi så innan långpromenaden med Pinero jobbade vi lastning (igen). Ibland blir det bakslag, och därför försöker jag jobba under stressfria förhållanden. Nästa steg är att stänga dörren själv men eftersom marken lutar så är dörren fastsatt bakom och Pinero är inte riktigt där än då han tryggt står kvar när jag försvinner ur synfältet, men det kommer:), och han vill inte gå in i andra ”boxen” eftersom de är vanedjur. Det får också bli på framtiden…Jag är nöjd över att kunna skicka in honom!

Pinero tycker inte om att backa, antar att det är hans bakskygghet. Här hemma går det ganska bra men när han kommer till något nytt ställe så knäar han och vill inte riktigt gå ut. Det jag har lärt mig är att fortsätta ge kommando, resten får han ta ansvar för själv. Det bygger i allafall hans självförtroende:).

Igår åkte vi med båda till ridhuset, Robin tyckte det var konstigt och han gillade inte att bli lastad först och urlastad sist, det blev ganska starka protester, han har ett stort kontrollbehov och tycker inte om att lämnas ensam i stängda utrymmen. Pinero fick då lastas ur sist hemma och det gick jättebra! Men att åka ensam med båda och lämna en i transporten när den andra tränas, det är tveksamt om jag någonsin kommer att lyckas med…då är det bra att ha en sådan underbar livskamrat som ställer upp och hjälper till de gånger båda ska iväg:)!

Vad är mitt mål med detta jobb? Jo, att kunna åka iväg och träna/tävla utan att vara beroende av hjälp och det SKA gå:). Dagens bästa (något min hopptränare använder och jag tycker det är bra att reflektera): Pinero går in ”bara sådär” och väntar på kommando!!//Katarina och hästarna:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.