Tänk som en häst…

Tänk som en häst…

with Inga kommentarer

Jo, det uttrycket har jag hört många gånger men det är ju inte alltid helt enkelt. Visst har de minne och viss tankeförmåga men inte direkt något logiskt tänkande…och här kör det väl ihop sig, haha :).

Hästar letar ofta en utväg när de känner sig trängda och de är flyktdjur förstås så det här med att gå in i en låda på hjul är ju inte direkt naturligt men de gör det om vi så önskar…oftast!

Pinero tycker inte om det, men med träning så har han gjort det (gått på transporten alltså) och väl där så är allt lugnt, gudskelov, men efter sommarens veterinärresor så har det inte gått så bra. Det är lite som lotteri, ibland går det och ibland går det INTE! Förra fredagen gick det INTE och inte måndagen dessförinnan heller! 2 1/2 timme stod jag själv och försökte med allt jag kunde komma på, t o m att öppna så han bara kunde gå rakt igenom men nädå, glöm det matte! Då hade jag parkerat transporten uppe vid vår grannes verkstad för nu är det så halt i backen vid stallet så det behövs rallydubb för att få fäste med 500 kg häst på släpet. Till slut gav jag upp, gråtandes…Körde ner den till stallet och tänkte att jag skickar igenom honom här då…och jodå, då går han igenom (och exploderar ut men så gör han alltid för han avskyr rampen! Och jag har tränat på den med).

Idag började jag vid stallet, han går igenom (och exploderar ut förstås..). Ok, kör upp transporten och tänker ”han går in”…glöm det! Men idag hade jag hjälp och vi öppnade hela (igen) flyttar mellanväggen (han gillar inte trångt) och skickar igenom ett par gånger, yes! Tills mellanväggen lossnar och slår honom i ändan…han är bakskygg också…förstås… så alla med häst kan ju förstå det hoppet ut! Suck!

Försöker gå in med honom, nä för så brukar vi minsann inte göra…Men plötsligt hände nåt! Han följde med, yes yes yes!! Morot och stänga för idag skulle jag till ridhuset när jag nu betalt dirrrrt för kortet :).

Åker till ridhuset, vågar jag lasta ur?? Jag bestämmer mig för att göra det och kör longeringskoll som planerat inför veterinärbesök på tisdag (inte helt ok men får se vad hon säger, ska inte sätta Fan på väggen än). Och nu då, kommer han att gå in???

Det gör han, tippetitapp, inga problem, näpp! Här är han ju ”van” att gå på, precis som vid stallet…Alltså, tänk som en häst och hitta inte på att göra saker på nya platser knäppgöksmatte!

Trevligt hästhelg alla för nog förgyller de livet med sina hittepån 😉

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.