Torsåker 2016

Torsåker 2016

with Inga kommentarer

Vi gav oss ut på en tur i lördags med Robin, 50 km clear round. Groomar, eller hästskötare/hinknissar om man så vill, var min man Erik och min vän Mikaela (som även filmade:). Vi red tillsammans med Mari och hennes Bobbo så deras groomar åkte med i vår bil. Filmen är på ett groomstopp i början och ingen av hästarna var så sugna på att dricka just då :). Det är guld värt att ha människor som ställer upp och är med, det är långa dagar och det behövs att man kan läsa karta samt ha en del hästvana.

Jag blir enormt trött dagarna efteråt och sover mycket eftersom det tar på både kropp och knopp, men dessa få tillfällen är så viktiga för mig och min livskvalitet, det är en form av aktivitet som fungerar hyfsat fastän hjärnan är trasig. Och faktiskt en av de få gånger då lyckohormonerna strömmar genom min kropp i flera timmar och min ständiga ström av tankar tystnar. Dessutom tror jag det är viktigt med mål för att kunna må bättre på sikt.

Robin kämpade på bra även fastän han inte kan gå i så höga tempon men det är en utmärkt form för träning av hästar tycker jag. Olika underlag, långsamt travtempo som uppbyggnad, miljöträning, träning på att bli omriden och ifrånriden, ha täten, ligga sist med mera :). Det är en del att träna på innan även om det förstås inte är möjligt att hitta allt hemma. På denna tur passerade vi järnvägsövergångar (det var lite mysko tyckte Robin), vi passerade 90-väg och red genom hela Torsåker med cyklande barn, bilar, barnvagnar m.m.

Nedan några bilder tagna av min underbara man Erik 🙂

En del pyssel innan start.
En del pyssel innan start.
dsc_1011 dsc_1016

Uppvärmning
Uppvärmning
Start
Start
dsc_1051 dsc_1073 dsc_1081

Snabbgroom innan veterinär
Snabbgroom innan veterinär
Slinga två
Slinga två
dsc_1127 dsc_1137

Rosett :)
Rosett 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.