Två ”prova på” ritter

Två ”prova på” ritter

with Inga kommentarer

31/8 var vi på Lovisedalsritten tillsammans med Åsa och Rubin. Det var Rubins första tävling och Rosa är ett exemplariskt sällskap och stöd, hon är lugn på tävlingsplatsen och hetsar inte upp sig för något. Tyvärr blev det få bilder tagna då vi var där själva, det är alltid lättare när det finns någon med som kan fotografera;)

Det var 4 startande i Lovisedals prova på (PP) och starten gick lugnt till:) Total ridtid på de två milen blev 2 timmar och 5 minuter, vi varierade mellan skritt och trav. Jag tror inte Rosa uppfattade detta som en tävling utan mer som en uteritt tillsammans med andra hästar.

På slingan träffade vi på en ganska rejäl huggorm! Som tur var så låg den i andra hjulspåret. Det var den tredje huggormen jag sett i sommar, huuu:(

13/9 var det dags för Rönningeritten som utgick från Julmyra Horse Center i närheten av Morgongåva. Då var både sonen och mannen med som groomar:) = fler bilder också;) Vi red tillsammans med Linn och hennes häst Dakkhar. Även denna gång gick starten lugnt till men Rosa var lite mer taggad under ritten. Hon blir lätt det när vi provar galoppera. Det är något vi behöver fortsätta träna på. Men hon är verkligen en toppenhäst med ett bra psyke! Det är lite som på och av, taggad när det gäller och slappnar av direkt efter mål. Hon fick mycket beröm av veterinären:) det var kul!

Total ridtid blev cirka 2,5 timmar men då hade vi ju också tagit det lugnt på groomplatserna:)

Jag lärde mig också att hon gärna dricker men inte ur hink utan ur en stor svart tunna…(undrar om Erik har lust att släpa på en sådan i bilen??, nä jag tror inte det..).

Under turen bjöds det på vatten i Älgparken (i tunnor:)) vilket jag tycker var toppen! Så många vänliga människor det finns!!

Att rida distans är kul!!:)

Lite bilder (text under bilderna):

IMG_1589

Vet.check

IMG_1592

Väntan…

IMG_1598

Tre av fyra i vår klass:) (den yngsta var 10 år:)) och jag var säkert äldst..haha:D

IMG_1599

🙂

IMG_1601

Å så rider vi iväg igen;)

IMG_1610

På väg….

IMG_1611

…mot MÅÅÅL!!!:)

That´s all for this time:)//Katarina och Amorosa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.