Veckan som gick och som pågår med annat smått och gott:)

with Inga kommentarer

Fredag idag och en vecka som försvann som genom ett trollslag! Gick veckorna verkligen så här fort förut också eller har någon speedat upp tiden??

Veckans höjdpunkt har hittills varit markarbete med Pinero för min hopptränare. Det var så skoj men matte behöver träna mer på balansen! Hoppas på att hinna nån mer träning innan vintern:). Ev behöver vi leta ny sadel och det är ju inte det billigaste förstås men så är det ibland.

Har även fått tid hos ortoped för undersökning av axeln (nej, inte i landstinget Dalarna eftersom deras väntetider är hutlösa!!).

På mina lediga dagar försöker jag komma ikapp med sådant som inte hunnits med i veckan; baka, städa, tvätta, lastträna, sladda ridbana, m.m. Jag har ju valt att arbeta deltid av olika anledningar eftersom mina utbrändhetsepisoder lärt mig ett och annat. Många kan ju tycka att jag ska sitta/ligga ner och vila då jag är ledig men det trivs jag inte med, som bäst mår jag när jag får göra det jag tycker om, och det är även viktigt för mig att min man hinner med att göra det han tycker om…alltså avlastar jag det jag kan med hemmet. Jag/vi har valt att ha det såhär, förvisso är inte hemarbete pensionsgrundande men hallå…jag jobbar i ett kvinnodominerat yrke och kommer inte att få nån hävlig pension i allafall. Det är nu jag lever!! Tid kan vara minst lika viktigt som pengar!

På min nuvarande arbetsplats vill chefen att vi arbetar hela dagar = 8 timmar. För mig (som dessutom är en högkänslig person) så innebär det att jag är mentalt uttömd då jag kommer hem eftersom 8 timmar är för mycket för mig. Mån-tors och 6 timmarsdagar, det skulle vara det optimala:) Väl hemma så umgås jag med djuren och fyller på med energi så jag orkar nästa dag på jobbet igen. Det är inte optimalt men just nu är det såhär det är. Och varför är jag mentalt uttömd? Jo, för att vara en bra sjuksköterska så behöver jag använda mig av hela min personlighet där jag ger allt. Detta har jag vridit och vänt på för det finns terapeuter som tycker att det är bättre att ”stänga av” lite men då missar jag subtila signaler hos patienterna och jag upplevs även som stel. Också en anledning till att arbeta deltid, så jag gör ett bra jobb på min arbetsplats vilket innebär att både patienter och arbetsgivare är nöjda.

Så till de som tycker att alla ska ha rätt till heltid: visst, fine, men vi som INTE vill ha heltid av olika anledningar…TVINGA OSS INTE! Det är bättre att människor är i arbete än  utanför systemen, eller….??

Tjolahopp!

Ha det bra därute, tag hand om er själva och varandra för vi har bara ett liv (hälsar en f d ambulanssk som vet hur fort det kan gå…)!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.